Allt annat viktigt

Ja, som ni förstår så finns det hur mycket som helst att säga om det här med föräldraskap och barnuppfostran. Vi har aldrig haft för avsikt att ge ämnet en uttömmande behandling. Det blev visst bara en dryg handfull ställningstagande av ett helt års diskuterande. Ja, mellan raderna går det förstås att räkna in så mycket mer.

Vi har i alla fall haft väldigt roligt under våra samkväm. Det blev aldrig bara rundsnack, utan den allvarliga intentionen att bli klokare på vårt stora uppdrag som föräldrar – den höll vi fast vid. När det gäller de organiserade diskussionerna så är de nu avslutade. Det hindrar förstås inte, att vi i fikarummet precis som vanligt fortsätter att prata på. En skillnad är att vi känner varandra bättre och att den ömsesidiga respekten har ökat. Vi vet att alla kämpar på så gott dom kan och att vi är bra på olika saker. Hade alla ungarna varit lite små, så skulle vi ordnat en fest med en clown, fiskdamm eller kanske en julgransplundring. Men som sagt, i våra hem samsas vi nu även med tonåringar. Dom är visserligen underbara dom också, men att dra med dem till en fiskdamm är nog inte lönt.

Vi får tacka för uppmärksamheten och hoppas att ni både haft roligt och fått nya tankar när ni läst vad vi har skrivit. Varför inte ta upp idén och göra något liknande själva. Kanske skulle nästa cirkel kunna sammanföra fyra män istället. Hur skulle svaren på frågorna se ut då?